hjemmebar

Sådan installerer du den bedste hjemmebar

En hjemmebar som du selv ejer, er en rigtig lækker drøm for mange. Det er et ønske som en del mennesker har. Og selvom det lyder nemt og hurtigt, er det ikke så simpelt. Når man tænker på en hjemmebar, så tænker man som regel på en hylde hvor der står rester af alkohol fra den sidste fest. Eller den ene flaske som aldrig blev drukket. Deri er der ikke meget som ligger sig op mod hjemmebar. Modsat dette, betyder det ikke at du skal have et kæmpe lager af alkohol. Magien ligger ultimativt i hvad dit formål med baren er og hvilke typer af drinks, du vil servere. Der er ingen grund til at investere i bunker af udstyr hvis du ikke skal lave noget kompliceret.  

Spiritus til baren og fadølsanlæg 

Men hvis det er at du gerne vil imponere dine gæster med nogle gode drinks, kan du læse videre. Først og fremmest skal du afklare med dig selv om hvilke typer af drinks, som du vil servere. For at give dine gæster lidt variation, er det en god ide at købe adskillige flasker af vodka, rom, gin og whisky. Disse typer kaldes mixere og de er essentielle når det kommer til drinks. Forskellige typer af drinks kræver forskellige fremgangsmåder. Udover mixerne, kan du også skaffe dig mere eksotiske spiritusser til at blande med. Disse elementer kaldes filler. Her er det også godt med variation. Så tilkøb gerne juice og sodavand som du kan blande med. Det er en god ide at sætte dig ind i ingredienserne inden du køber dem. Du kan prøve at lave dine egne drinks eller gøre brug af klassikere. Med juletiden lige om hjørnet kunne du for eksempel prøve nogle højtidelige drinks.  

Du kan dog også vælge at investere i et fadølsanlæg – det er både lettere og mindst lige så imponerende. 

Find det vigtigste udstyr til din bar 

Uanset dit formål med baren, er der nogle basiske ting som du bør anskaffe dig. Det vigtigste udstyr er en shaker. En shaker kan hjælpe dig med at give dine drinks det ekstra pif som gør dem lækre at drikke. Det kræver dog også at du har is som kan holde din drink kold. Du kan nøjes med at købe en pakke isterninger men du kan også have en isterningbakke på køl. Sidstnævnte vil give en mere visuel flair til dine drinks da isterningerne her er generelt pænere. Til sidst er det en god ide at skaffe dig en skænkeprop. Som det tilgår af navnet, hjælper en skænkeprop dig med at spare på de unødvendige dråber. Og giver dig mulighed for at være mere præcis når du skænker.  

De ekstra goder til din hjemmebar 

Afhængig af hvor meget du vil gøre ud af din bar, kan du købe diverse typer glas til diverse typer drinks. Ligesom der er glas designet til vin, er der glas designet til forskellige typer af drinks. Til sidst kan du også vælge at sætte lidt ekstra til dine drinks med noget pynt. Der findes diverse typer af pynt, dog de to mest velkendte er sukker og frugt. Hvis du har set en klassisk Martini, har du måske også set en eller flere oliven i drinken. Det tilføjer en ekstra flair og farve til den ellers klare drink. Sådan kan pynt bringe enhed i dine drinks.