sygeplejerske i udlandet

Derfor skal du prøve at være sygeplejerske i udlandet

Måske ønsker du at pleje i udlandet. Eller måske leger du stadig med ideen og ved ikke helt, om du ønsker at tage springet. Uanset dit formål vil vi her kigge på fordelene ved at være sygeplejerske i udlandet, og hvorfor du skal stoppe med at tænke på det som en luksus og begynde at tænke på det som en nødvendighed. Ønsker du endnu flere detaljer, kig på trymedics.dk

1. Det ser fantastisk ud på dit CV 

Intet siger ‘beskæftigelsesegnethed’ som et CV propfyldt med sygeplejeerfaring i udlandet. Når en potentiel arbejdsgiver læser igennem en ansøgning, springer den erfaring, som din tid i udlandet antyder, direkte i øjnene. De tænker, at du er ressourcestærk, modstandsdygtig og beslutsom.  

Arbejde, praktik eller frivilligt arbejde i udlandet er fantastisk til CV’et og kan ofte give praktiske oplevelser, der måske ikke er tilgængelige derhjemme. Inden for medicin og sundhedsvidenskab, kan det at arbejde i udlandet, præsentere de rejsende for folkesundhedsemner, der ikke ofte er på tale derhjemme. Fremtidige arbejdsgivere kan heraf se, at du er fleksibel, motiveret og dedikeret til et større gode.  

Den største værdi er dog den personlige transformation, som de fleste rejsende oplever: forbindelsen til lokalbefolkningen, forholdet til kulturen og menneskene og indsigten om, hvad du er i stand til. 

2. Få livslange venner og internationale kontakter 

Du vil møde en hel skare af mennesker, hvis du har modet til at prøve sygepleje i udlandet; fra de mennesker du vil bo sammen med til personalet på de hospitaler, du arbejder på. 

Fordelene er tosidede:  

  • At dele en oplevelse som denne med andre, ligesindede mennesker fra hele verden, danner en særlig slags bånd. De minder, du laver, og de venskaber, der skabte dem, varer livet ud.  
  • Du opretter uvurderlige internationale kontakter fra dine sygeplejende kolleger til hospitalets direktører. 

3. Se verden fra et andet perspektiv 

At se hvordan andre lande yder pleje, vil påvirke den måde, du ser på din egen praksis. Du bliver taknemmelig for det, du har hjemme og udvikler en større empati for kulturer, der har betydeligt mindre ressourcer. Når du kommer på arbejde på hospitalerne og omfavner din værts kulturs værdier – især på et klinisk niveau – begynder du at evaluere dig selv og udvikle dig som et resultat. 

4. Lær et nyt sprog 

Øvelse af et tredje, fjerde eller endda femte sprog holder din hjerne sund. Det er nyttigt i hverdagen, det er attraktivt for arbejdsgivere, og lad os være ærlige – det er bare imponerende. 

Hvis du bestræber dig på at forstå sproget, kan du kommunikere med patienter fra det land, du arbejder i på et meget mere personligt niveau. Det giver dig også respekt for lokale sundhedspersonale og forbedrer din oplevelse. Kombiner det med den erfaring, du får i det lokale sundhedssystem, og du vil være ustoppelig. 

5. Se verden 

Der er ingen mening i at gå til et nyt land uden at give dig selv tid til at udforske det. Uanset om det er vandring gennem Himalaya i Nepal eller udforskning af Maasai-markederne i Tanzania, tilbyder sygepleje i udlandet uendelige muligheder for eventyr.