kontormiljø

Indretning af kontor

kontormiljø

I de fleste hjem er kontoret ofte det rum, hvor papirarbejdet finder sted, og de kreative idéer får frit løb. Det er derfor vigtigt, at indretningen af dit kontor er fokuseret på møbler og dekorative genstande, som frembringer din koncentrationsevne samt får dig til at føle dig godt tilpas. Selvom du kan vælge hvilken som helst stilart til indretningen af dit kontor, er der her samlet nogle generelle råd, som du bør følge for at få mest muligt ud af din arbejdsplads i hjemmet.

Stilsikre kernemøbler på kontoret

Hvis du er typen, som sidder meget foran computerskærmen, ved du også, hvor ubehagelig en oplevelse det kan være, hvis du sidder dårligt imens. Flere timer i en dårlig kontorstol er ofte grunden til, at du kan være plaget af muskelspændinger og muskelømheder. Derudover er gener som hovedpine, smerter i nakke, skuldre eller ryg heller ikke ualmindelige, hvis din kontorstol ikke er tilpasset til dig. Det er derfor vigtigt, at du forsøger at finde en kontorstol, som er komfortabel for dig at sidde i.

Et andet kernemøbel, som ingen kontorer kan undvære, er et skrivebord. Det er netop her, hvor de sene eftermiddage finder sted, og det er derfor vigtigt, at du anskaffer dig et skrivebord, som passer ind i dit hjem. Først og fremmest skal du sikre dig, at du med din nye kontorstol finder et bord, som du føler, du kan sidde behageligt at arbejde ved. Derudover kan du tillade dig at lade din indretningssans spille en lidt større rolle, da skriveborde kan fås i tonsvis af farver, former og materialer. Det er derfor op til dig og din kreative sans, hvordan du ønsker, at dit hjemmekontor skal se ud. Da et skrivebord ofte kommer til at stjæle en del plads, er det også vigtigt at det både er funktionelt samt dekorativt. I dette tilfælde er det derfor kun din fantasi, der sætter grænserne, når du skal i gang med indretning af kontoret.

mødelokale

Et arbejdsmiljø du elsker at være i

Sidst, men ikke mindst, er der et par essentielle ting, som gør, at dit kontor kan blive det perfekte arbejdssted for dit papirarbejde. Dette indebærer bl.a., at du vælger den rette belysning. Flere timer i dårlig belysning foran en computerskærm kan nemlig forårsage meget irriterede øjne. Derudover findes der også et hav af lamper på markedet, så du kan med lethed finde former for belysning, som passer til din smag.

Udover en god belysning er det også vigtigt at indrette dit kontor på en afstressende måde. Dette kan i stor grad påvirke din koncentrationsevne og dermed din præstation inden for kontorarbejde. Dårlige og rodede omgivelser kan bl.a. virke meget stressende. Derfor er det vigtigt, at du forsøger at sortere dit papirarbejde, så det skaber en overskuelig arbejdsplads. Der findes masser af opbevaringsmuligheder, som du kan vælge at integrere på kontoret, så der er helt sikkert også nogle, som passer til dig. Derudover kan tilføjelsen af planter også være en god idé for at skabe et velafbalanceret og harmonisk arbejdsmiljø på dit hjemmekontor.