Glad hund

Giv din hund en god og balanceret mave

Din hund afhænger af dig for et godt helbred, så lyt og se efter, om den giver dig tegn på utilpashed. Især mavepine kan komme til at genere dit firbenede familiemedlem – på gåture stikker hunde snuden i mange forskellige ting, og de kan let få noget i maven, der ikke er sundt for dem.

For at finde ud af, hvilken tilstand din hunds mave er i, bør du holde øje med dens afføring. Det kan fortælle dig meget om, hvad der foregår inde i dyret, og du kan begynde at modvirke det. Hvad end det er med kornfri hundefoder eller større mængder kød i hundens kost, så er hjælpen ofte nem at komme til.

Ved hård mave

Hvis din hund har hård mave og ikke forsørger, som den skal, kan det være fordi, der har været for meget korn i dens kost. Du kan finde kornfri hundefoder på hike.dk og læse dybere om, hvilke fordele det giver hunden.

Kornfri hundefoder er godt altid at have på lager, hvis hundens mave begynder at give problemer. Hunde kan nemlig ikke så godt tåle store mængder af korn, og ideelt set udgør det kun 5% af deres samlede diæt. Kornfri hundefoder er både frit for ris, majs og de sorter, vi normalt associerer med brød, men er fyldt med gode og naturlige næringsstoffer. Din hund kan sagtens blive mæt med kornfri hundefoder, og det kan være en god idé at veksle mellem almindeligt foder og det kornfri.

Hvis det ikke hjælper at give din hund kornfri foder, så søg hjælp hos dyrlægen. Hvis din hund har spist noget på en tur eller i huset, der har sat sig fast, kan dyrlægen højst sandsynligt hjælpe med at få det ud.

Hård mave er aldrig rart at døje med, heller ikke for hunde. Jo hurtigere, du fanger tegnene på mistrivsel i hundens system, desto hurtigere kan du afhjælpe det og gøre dit kære kæledyr glad igen!

Ved tynd mave

Hvis din hunds afføring er tyndt og ikke til at samle op, så er det det modsatte af kornfri hundefoder, du skal have fat i. For korn som majs og ærter binder lægger sig tungt i maven og binder indholdet dernede sammen, og det kan være en god måde at gøre din hunds indre system fast igen.

En god kur mod tynd mave i hunde er ris og kylling, blandet med hundens normale foder. Begge dele koges uden olier eller krydderier, og hvad end din hund normalt får at spise, så halveres det og erstattes med disse to, nye ting. Kødet hjælper med at holde maveindholdet sammen, og når din hunds afføring begynder at så ordentligt ud igen, kan du begynde at trappe det ned.

Det behøver ikke være dyrt at ordne hundens mave, og kyllingepakker på tilbud kan sagtens smides i fryseren. Du kan sagtens koge en masse kylling på én gang og have det liggende i fryseren klar til brug, hvis behovet skulle opstå på ny.