Frokostordning

Frokostordninger kan styrke det sociale 

Knurrer din mave også på arbejde? Er du træt af at slæbe rester med, eller den samme kedelige rugbrødsklapsammen som du har spist kl. 12 hver dag den sidste uge? Bliver du faktisk lidt irriteret på den og gider den ikke rigtig? Så er du ikke den eneste. Det er vigtigt for arbejdet, og for din trivsel på arbejdet, at du får noget ordentligt kost, men i hverdagens travlhed kan det være svært og tidskrævende at få tænkt langt nok ud i fremtiden til, at du kan planlægge din frokost til den kommende uge. Og så er det, at du ender med den samme kedelige leverpostejsmad, som du altid får. Læs mere herunder om, hvorfor det er vigtigt med noget ordentligt mad, og hvordan du og din arbejdsplads kan få det til at ske.

Find en god frokostordning 

For en arbejdsplads uden en kantine er det svært at sørge for, at ens medarbejdere får noget ordentligt brændstof til hjernen. Heldigvis er der masser af steder, der tilbyder ordninger som kan hjælpe jer på netop det punkt. For eksempel www.able.dk hvor du kan finde alle mulige slags frokostordninger der passer lige til jeres arbejdsplads, ja, endda ordninger du ikke havde tænkt ville eksistere. Er du vegetar? Det er der ordninger til. Veganer? Allergiker? Laktoseintolerant? Der kan være mange unikke kostvaner, og derfor er det vigtigt at sammensætte en ordning der gør, at du kan nyde godt af et sundt måltid uden at frygte for, at du indtager noget du ikke skal. Derfor er det også vigtigt, at I på arbejdspladsen finder et sted som I stoler på, og som ser lækkert og indbydende ud. Og så kan man altid prøve at eksperimentere lidt med hvor og hvilke frokostordninger man kan få. Det kan være I bliver overraskede. 

Man samles om maden 

En af grundene til, at en frokostordning kan styrke fællesskabet, er fordi det giver kollegaerne noget at samles om. Det er altid godt at få en snak over et godt måltid mad, og hvis man ikke udveksler idéer om arbejdet kan man tale om maden. Det er en af de billigste og hyggeligste teambuildings der findes, og det udløser altid en positiv respons, som dem på toppen også nyder godt af. Det skaber nemlig en konsensus for, at man tager sig af de ansatte, og det er guld værd for arbejdsmotivationen og hvis man skal ansætte nye folk. Payoff er derfor utrolig stor ved en investering i en god ordning. 

God mad giver livsglæde 

God mad udløser endorfiner fordi det er noget man nyder at spise i stedet for at skulle tvinge det ned. Det gælder ikke kun på arbejdspladsen, men i alle henseender af livet. Derfor er det også specielt vigtigt, at maden på arbejdet er godt da arbejde i sig selv nogle gange kan være svært at tage sig sammen til at lave. Men hvis man har en god frokost at se frem til, er det meget nemmere at få arbejdet, netop fordi humøret automatisk stiger.