herstal lamper

Sådan får du en simpel, ren og minimalistisk bolig

Ønsker du en mere minimalistisk bolig? Hvis du føler, at din bolig er rodet, lille og sammenmast, så kan det være en god ide at begynde at dyrke den mere minimalistiske stil. Den minimalistiske boligstil er efterhånden blevet et populært ord, men hvis du virkelig ønsker at tage stilen hele vejen, vil det formentligt kræve, at du også foretager nogle livstilsændringer. Alt dette kan du læse meget mere om nedenfor, hvor du får en guide til, hvordan du indretter din bolig på en mere minimalistisk måde, som til gengæld vil være med til at give dig mere overskud i hverdagen!

Gem alle overflødige ting væk

Hvad er det modsatte af den minimalistiske stil? Det er måske en bolig, med alt for mange møbler og alt for meget rod. Rod i boligen kan være en psykologisk stressfaktor og derfor er det under alle omstændigheder bedst at gemme alt det overflødige væk. Det betyder ikke, at du ikke kan eje pæne ting, du skal blot tænke mere over, hvad det er. Der er f.eks. intet til hinder for, at du har forsat har flotte herstal lamper til at stå fremme. Men dette er dels fordi, at herstal lamper i forvejen at rene linjer, som passer til det minimalistiske design. Tænk derfor over, hvad du køber. Kig på samme tid rundt i boligen og tænk over, hvor meget af det som ligger og flyder, som du egentlig ikke bruger.

Vær kreativ med din opbevaring

Nogle af de ting, som du ikke bruger, kan du måske smide ud. Andre ting bliver nødt til at blive gemt væk, fordi du skal bruge dem igen på et andet tidspunkt. Men, det kan naturligvis være en udfordring at gemme disse ting væk, da plads er den evige kamp, når det kommer til boligindretning. Dette kræver derfor, at du løser denne problemstilling igennem din egen kreativitet – med andre ord, skal du være kreativ med din opbevaring. For at nævne et par eksempler, kan du f.eks. have en sofa, med opbevaring under siddepladsen. Eller have et bord, hvor pladen kan løftes og opbevaring er muligt. Der er mange måder, men du forstår formentligt gnisten – så se på alle de steder i din bolig, hvor dette kan lade sig gøre.

Lad de flotte ting stjæle fokus

Som nævnt betyder det ikke, at du ikke kan have flotte ting til at stå fremme, blot fordi du pakker det overflødige væk. Du kan stadig have herstal lamper, eller andre ting, som du holder af og føler giver din bolig et pænt udtryk. Det gode ved herstal lamper er desuden, at de giver en god belysning, hvilket gør, at du ikke behøves at have lige så mange lamper stående rundt omkring.

Ud med det gamle – ikke ind med det nye

Den førnævnte livsstilsændring kommer naturligvis i forbindelse med, at hele den minimalistiske boligstil bliver meget nemmere, jo mindre du ejer. Tænk derfor på, om det er muligt for dig at smide – eller donere – dine gamle ting ud, uden nødvendigvis at erstatte dem med nye.