lofttrappe

Hvorfor bør man investere i en lofttrappe?

Har du egentlig tænkt over, hvorfor der er så mange der vælger at anskaffe sig en lofttrappe? Du tænker måske, at det er spild af penge, når nu du alligevel har den gode gamle stige stående derhjemme. Men der er faktisk flere gode grunde til, at du burde overveje at komme på nye tanker.  

Ud med det gamle, ind med det nye 

Man kan ikke komme udenom, at de gamle stiger optager unødig plads i rummet. Hvad end du har den stående i stuen eller ude i garagen, så står den det meste af tiden bare og fylder. Med en lofttrappe kan du nemt pakke trappen sammen og lukke lågen. En, to, tre og puf, så er trappen væk. Det er ikke alle, der er så hældige at have et rum, hvor de kan pakke stigen væk. I det tilfælde, at de ikke har det, så den skal stå i stuen eller gangen permanent. Det kan det godt gå hen og være ødelæggende for æstetikken. For, let’s face it, en malerstiger er ikke lige frem køn at kigge på.  

Sikre skridt til toppen 

Først og fremmest er en lofttrappe designet til formålet. Den er skabt til, at man kan komme til og fra loftet. De dybe trin giver en bedre balance, så man uden bekymring kan bære de tunge kasser op på og ned fra loftet. I det hele taget er der stor forskel på en malerstige og en lofttrappe.  

Hvis du ikke allerede har gættet det, så følger der med benyttelsen af en stige mange gange en vis skadesrisiko. Den er ikke designet til at blive brugt til at transportere ting op og ned fra loftet. En stige er derimod lavet til, eksempelvis, at nå lampen i loftet eller male væggen. Den er dermed ikke tilegnet behovet for at være stabil, mens man løfter ting på trappen, hvilket i mange tilfælde vil være trappens hovedfunktion.  

Find den lofttrappe der passer til dig 

Nu tænker du måske, hvordan finder jeg så den rigtige lofttrappe til mit loft. Jo, nu skal du hører. Der er flere ting du kan overveje, når du skal vælge den rigtige lofttrappe til dit hjem. Her kan du eksempelvis overveje trappens udseende. Der findes trapper i flere forskellige materialer og udformninger. Her kan du vælge imellem trætrapper, ståltrapper og en kombination er træ og stål. Samtidig kan du frit vælge om trappen skal kunne foldes sammen i dele eller foldes sammen med en saxefunktion. Samt hvilken længde trappen har, for at den passer med afstanden mellem loftet og gulvet. Du kan med fordel også overveje om trappen skal være udstyret med et gelænder, så du har noget at holde fast i når du bevæger dig op og ned ad trappen. Du kan også vælge en brandsikker trappe, på denne måde kan trappen både bruges som tilgang af loftet i tilfælde af brænd. Derudover mindsker en brandsikker lofttrappe, at branden spreder sig mellem loftet og underetagen. Find din lofttrappe her.