tyngdedyne

Tyngdedyner kan nedsætte stress og forbedre søvnkvaliteten

Lider du af konstant træthed og dårlig søvn? Bare rolig, måske er kuren lige rundt om hjørnet. Mange danskere døjer med træthed. Ofte skyldes det en dårlig søvn. Det er naturligvis helt normalt at sove dårligt engang imellem, men det er ikke normalt at have søvnproblemer hver nat, og det er ikke noget du hverken kan eller skal acceptere.  

Den dårlige søvn vil gå ud over din hverdag, din energi, dit humør og dine præstationer. Mange ender ud i at forsøge sig med medicin i håb om at få hjernen og kroppen til at falde til ro. Hvad nu, hvis vi fortalte dig, at der findes en kur mod dårlig søvn, der ikke involverer medicin og er uden bivirkninger? 

Tyngdedyner gør brug af berøringstrykteknikken  

Tyngdedyner er et forholdsvist nyt fænomen, der har taget danskerne med storm. Dette er særlige dyner, der har til formål at skabe ro under søvnen, så man kan sove uden en masse opvågninger og har nemt ved at falde i søvn om aftenen.  

Nogle af de bedste tyngedyner på markedet er fra Scandinavia Rest. Disse er nemlig designet i komfortable og funktionelle materialer, og så er der blevet investeret meget i teknikken og udviklingen af dynerne. En tyngdedyne bruger en teknik, der hedder berøringstrykteknikken.  

Når vi får et kram af en anden person, udskilles der nogle lykkegivende hormoner, der får os til at slappe af og føle velvære. Tyngden fra disse dyner simulerer denne effekt, så kroppen frigiver de samme hormoner, der fører til en naturlig ro og tryghed, der varer ved hele natten. Kroppen snydes nærmest til at tro, at den får et kram, der varer en hel nattesøvn. 

Tyngdedyner med bittesmå glaskugler 

Tyngdedynerne fra Scandinavian Rest er designet i 7 lag, som indeholder bittesmå glaskugler. Mængden af glaskuglerne bestemmer vægten i dynen. Der er forskellige modeller alt efter hvilken vægt, man skal bruge. Scandinavian Rest anbefaler, at man vælger en tyngdedyne, der vejer omkring 10-12 % af sin egen vægt. Vejer du 50 kg, skal du derfor gå efter en tyngdedyne, der vejer omkring 5 kg.  

Dyner i lækre, temperaturregulerende bambus materialer 

Deres dyner er designet i nogle af markedets blødeste materialer. De anvender bambus, der er kendt for sin temperaturregulerende effekt. Det betyder, at dynen holder ekstra på varmen, når der er koldt i omgivelserne, hvorimod den virker kølende på en hed sommernat. Det er derfor en dyne, man kan bruge hele året rundt. Desuden har bambus også en god åndbarhed, der betyder, at kroppen kan komme af med fugt og sved, så du ikke bliver klam og kold under dynen. Materialerne er 100 OEKO-TEX godkendte. Ved at vælge denne type dyne, slår du derfor også et slag for miljø og bæredygtighed.  

Tyngdedyner fra Scandinavian Rest fås i tre forskellige størrelser: 

  • 100 cm x 150 cm (barn) 
  • 140 x 200 
  • 140 x 220 

De kan både anvendes med eller uden dynebetræk, som også kan købes i lækre materialer og til en god pris hos Scandinavian Rest.