parterapi københavn

Ting du bør overveje før du tager til parterapi

Har du og partneren behov for at gå i parterapi? I så fald kan det være en rigtig god ide at læse med her.  

I denne artikel giver vi dig nemlig nogle ting du bør overveje, før du og partneren smutter til parterapi. Få en bedst mulig start på parterapien ved at overveje og snakke om disse ting først. Læs med her hvis det har interesse for dig.  

Hvilken parterapeut skal du tage til?  

Der er ret mange forskellige parterapeuter du kan tage til sammen med partneren, hvis I har behov for det. Det er derfor en god ide at være en lille smule kritisk for, hvilken parterapeut det er man tager ud til. Hvorfor ikke vælge ens parterapeut omhu?  

På thepraxis.dk kan du se et eksempel på en rigtig god parterapeut, som det kan være en god ide at overveje at tage til parterapi hos. Hos denne kan du få en rigtig god parterapi, som muligvis kan hjælpe jer med jeres unikke problemer.  

Prøv at tage et kig på nogle forskellige anmeldelser og lignende, før I smutter til parterapi. På den måde kan I få en bedre fornemmelse af, hvilken parterapeut det er i skal til.  

Husk på at det er meget vigtigt, at I begge føler jer tilpasse med den parterapeut i får fat på. Hvis der blot er en af jer, som finder det ubehageligt at sidde derinde, så bliver det formentlig ikke en særlig god parterapi, I får sammen.  Husk derfor at lytte ordentligt til hinanden og prøv at finde frem til en parterapeut, som I begge kan være tilfredse med.  

Er I begge villige til at gå i parterapi?  

Det er samtidig en god ide at klargøre for jer selv, hvorvidt I begge er villige til at gå i parterapi. Hvis parterapien skal fungere ordentligt, skal I begge også være villige til at lave arbejdet. 

At gå i parterapi sammen kan være en god måde at finde vej tilbage til hinanden og løse de fælles problemer man har. Men det kræver en hel del arbejde at gå i parterapi sammen. Hvis der er en af jer, som ikke er villige til at lægge arbejdet i det, så vil det formentlig ikke lykkedes særlig godt.  

Det kan endda lede til endnu mere splid, hvis den en af parterne oplever, at den anden ikke har lyst til at løse problemerne.  

Har I råd til det?  

At gå til parterapi kan være utrolig godt for jeres parforhold. Men det er også en god ide at prøve at være ærlige om hvorvidt, i egentlig har råd til at tage til parterapi sammen.  

Det kan trods alt være ret dyrt. Og hvis nogle af jeres problemer i forvejen handler om økonomien, så kan det virke ekstra stressende at have denne udgift til parterapien også.  

Hvis I føler, at det er svært at finde pengene til parterapien, så er det en god ide at tage et kig på budgettet. Kan I rykke rundt på nogle af posterne, så I i en periode kan få råd til parterapien?