terrazzo badeværelse

Terrazzo har stor fremgang

Et gulv er ikke bare et gulv. Gulvet er det, der binder hele rummet sammen, og giver rummet et bestemt udtryk. Gulvet er altså en vigtig del af indretningen. Derfor er det også vigtigt at sørge for et lækkert gulv i et smukt design. Med terrazzo fliser får du netop muligheden for at skabe dig et unikt og lækkert design til dit gulv.

Terrazzo fliser

Terrazzo fliser er fliser lavet af materialet terrazzo. Terrazzo fliser består af en cementblanding med små stenskærver i forskellige farver og materiale. Der kan være alt fra marmor, granit og kvarts til glas og spejle. Denne blanding af de forskellige sten arter og farver skaber der her rustikke og levende udtryk, som terrazzo fliser netop er kendt for.

Så har du behov for flisebelægning, der skaber et smukt udtryk, og kan bruges til både gulve, brusenicher og trapper, er terrazzo fliser et nemt og lækkert alternativ til andre fliseformer. Terrazzo kan også støbes som et helt gulv, hvormed du undgår fuger, der i en forkert farve kan ødelægge hele det levende udtryk.

Lyder terrazzo, enten som fliser eller hel støbt gulv, som noget for dig? Læs mere om terrazzo og belægningen af det enten fliser eller gulv i god kvalitet.

simpelt badeværelse

Anvendelse og rengøring

Som nævnt kan terrazzo fliser bruges til mere end bare gulvbelægning. Fliserne kan skabe et lækkert design på en trappe eller som belægning i brusenicher. Dog kan de som brusenicher være lidt upraktiske, da de kræver at du er omhyggelig med at tørre vand af efter hvert brusebad. Så kan det være nødvendigt at bruge en vandtæt epoxy, der gør fliserne mere modstandsdygtige overfor vand. Derfor skal det også tages i betragtning, at terrazzo kun er velegnet til indendørs brug.

Terrazzo materialet bærer i sig selv også mange andre muligheder, og kan bruges til at fremstille for eksempel bordplader, håndvaske og krukker. Med terrazzo er mulighederne mange.

Fliserne er nemme at rengøre, da det kun kræver fejning og afvask med sæbeholdigt vand. Her skal man huske at undgå syreholdige rengøringsmidler, hvorfor kalkbelægninger skal fjernes med skuremiddel, børste eller glasskraber.

rengøring

Fordele ved terrazzo

Som ved alle andre fliser og gulve er der både fordele og ulemper ved terrazzo. Ulemperne er små og næsten ubetydeligt alt efter, hvad man ønsker at benytte terrazzo fliserne til. Materialet kan nemt komme til at virke hårdt og køligt, og kan som flise have nogle grimme fuger.

Til gengæld er terrazzo er stærkt og slidstærkt materiale, der igen er blevet moderne. Selvom terrazzo er et stærkt materiale, er det faktisk også temmelig fleksibelt. Materialet er dermed nemt at arbejde med, hvorfor det bruges til meget forskelligt.

I cementblandingen kan der tilføjes farve alt efter dit ønske og formål. På den måde kan du få præcis den terrazzobelægning, som passer ind i din indretning. Terrazzo fliser kan give et rum en lækker karakteristisk charme. Så om du ønsker en lys, mørk eller mønstret terrazzo, er mulighederne åbne.

I forhold til mange andre former for gulvbelægning er terrazzo et økonomivenligt materiale, fordi det nemt kan holde i mange år. Med terrazzo er det kun fantasien, der sætter grænser, du har uendelige muligheder, hvor du kan skabe dit helt eget unikke design.