gnaver foder

Sådan fodrer du dine gnavere optimalt

Det er helt centralt, at dine kæledyr bliver fodret korrekt. Der findes rigtig mange produkter derude, og nogle af dem er slet ikke særligt godt, selvom de markedsføres specifikt til en bestemt type kæledyr. Der er nemlig mange forskellige ingredienser, som et dyr i princippet godt kan tåle, men som ikke er særligt sundt for det, hvis det får det hver dag.

Derfor er det om at vælge det rigtige grundfoder til dine dyr. Her får du gode råd til, hvad du skal give din kanin eller din gnaver – de er nemlig følsomme dyr, når det kommer til maverne.

Den helt rigtige mad til din kanin

Kaniner har super sensitive tarmsystemet. Derfor er det en god grundregel, at du altid skal holde øje med din kanins afføring. De skal helst være relativt store (på størrelse med en negl), runde og man skal kunne se høet i dem. Det er nemlig super vigtigt at din kanin får fibre nok. Deres kost skal bestå af 80% hø, 15% grøntfoder og kun 5% kraftfoder.

Selvom kraftfoderet udgør en relativt lille del af kosten, skal den naturligvis være i orden. Det er dog også vigtigt, at du ikke giver for meget. Som udgangspunkt er 20 gram foder per kilo din kanin vejer en god markør.

Når det kommer til fodertypen, er Burgess et ideelt bud. Køb Burgess Excel hos dyreverdenen.dk, så kan du være sikker på, at din elskede pelsklump får den helt rette ernæring. Noget af det bedste ved Burgess er, at langt de fleste typer af foderet er foruden hvede.

Der er simpelthen ingen grund til at give dine kaniner hvede, for der er intet sund i det, og det gør dem dovne og overvægtige, ligesom det kan bringe uorden i tarmbalancen. Med Burgess får du et rigtig godt produkt, som dine kaniner simpelthen vil elske.    

dreng med kanin

Gør dine gnavere glade

Burgess er også et super godt bud, når det kommer til kraftfoder til dine gnavere. Der findes forskellige typer alt efter hvilket dyr, du har. Deres foder til marsvin er super anbefalelsesværdigt, blandt andet fordi det heller ikke indeholder hvede. Herudover er fodret specielt udviklet til at afhjælpe for lange tænder, så dine marsvin sliber tænderne, når den spiser det.

En af de vigtigste forhold, når det kommer til marsvinefoder, er antiselektion. Marsvin er super kræsne, så de vil altid udvælge det lækreste foder, hvis du giver dem en mysli-blanding. Derfor er Burgess helt ensartet foder, som indeholder alt det, kræsne marsvin har brug for – og så synes de, at det smager super godt, så de kommer helt sikkert til at spise løs.

Der findes mange forskellige typer Burgess, så der er god mulighed for at finde det rette til lige netop dit dyr. Så kan du ligeledes får en masse lækre snacks, som samtidig er sunde i begrænsede mængder.

Herudover producerer Burgess lækkert hø, som både kaniner og gnavere elsker, og det er altså bare en rigtig god ide at investere i kvalitetshø, for de har meget brug for det i forhold til tænder og maver, men ofte gider de ikke rigtig spise det kedelige fra din lokale dyrebutik.