Læringstårn

Lad dit barn komme med i processen, når der skal laves mad

Det er vigtigt at huske, at børn er meget nysgerrige og gerne vil være sammen med deres forældre, når de kan og der er tid. Børn vil også gerne tages med i processen på deres egen måde, når der for eksempel laves mad, vaskes tøj og mange andre af de huslige pligter. Med det menes der ikke, at dit barn på 2 år skal hjælpe med at skære grøntsager i køkkenet, men det kan være, at det vil have muligheden for at stå, så det kan følge med i, hvad der sker på køkkenbordet. 

Man kan naturligvis ikke bare stille sit barn på en stol, da dette hurtigt bliver farligt. I stedet kan man investere i et læringstårn, som giver dit barn mulighed for at komme op i en højde, hvor det kan følge med på bordet, samtidig med at det står i en position, hvor det ikke kan falde ned. 

Hvad er et læringstårn?

Et læringstårn kan udsynsmæssigt godt minde om en højstol eller en tretrinsskammel med et beskyttende stativ omkring. Det er designet sådan, at barnet kan kravle op i tårnet og rejse sig, uden at det falder i processen. Når barnet står op i læringstårnet, vil det være hævet så højt over jordens, at det kan se, hvad der sker ved bordet. Du behøver ikke være bange for, at det falder ned igen, eftersom platformen barnet står på er omringet af firer planker, der forhindrer at barnet kan falde, lidt ligesom man ser på en højstol. 

Læringstårnet er også designet sådan, at barnet kan komme og gå som det vil. Det kan med andre ord komme og følge med i madlavningen ved køkkenbordet et par minutter, smutte over og lege på gulvtæppet og komme tilbage igen, når det har lyst. Du skal dog huske, at du skal holde skarpe knive, tallerkener og andet væk fra barnet, så det ikke kommer til skade eller smider noget på gulvet. 

Et læringstårn med flere funktioner 

Et læringstårn kan have mange forskellige funktioner, alt efter hvilken model man vælger. Der er naturligvis flere modeller, når det kommer til læringstårn. Man kan også få en model, som kan foldes på en sådan måde, at man har et lille bord-bænke-sæt, hvor dit barn kan sidde og tegne og hygge sig. Derefter kan det foldes ud, så dit barn kan komme op og stå i en højde, hvor det kan følge med over bordet, stadig så det er sikkert. 

Et læringstårn i en ordentlig kvalitet koster omkring 1200 kroner. Dog kan man af og til finde dem på tilbud, så man kan spare lidt penge. Man kan også vælge læringstårn i endnu højere kvalitet, som koster omkring 1800 kroner. Det kan altså være en god ide at kigge efter et tårn brugt, hvis man gerne vil spare lidt penge og gøre miljøet en tjeneste. Det kan dog være en god investering at gøre sig, hvis man gerne vil have, at barnet skal kunne følge med i dagens gøremål.