legetøj lavet af træ

Derfor skal du give dit barn legetøj af træ

Legetøj af træ er ikke ligefrem en ny opfindelse. Det har tværtimod eksisteret i rigtig mange år, og tidligere var det træ, langt det meste legetøj blev lavet af.
Med tiden har plastik vundet indpas, når det kommer til produktion af legetøj. Nu er der dog ved at ske et skift igen, hvor trælegetøj bliver mere og mere efterspurgt.
Det er ikke så underligt, at denne type legetøj er blevet populær igen. Der er nemlig mange gode grunde til at vælge trælegetøj fremfor legetøj af plastik.

Fri for farlig kemi

Selvom der er en del kontrol på området, dukker der af og til studier op, der viser for høje mængder af farlige stoffer i plastiklegetøj til børn.
Særligt når man har små børn og babyer, der tit putter deres legetøj i munden, er det vigtigt at være sikker på, at legetøjet ikke indeholder farlig kemi. Vælger man legetøj af træ, som er et naturligt materiale, kan man være mere tryg ved, at det ikke indeholder farlige stoffer.
Træ har som materiale også en naturlig blødhed som plastik ikke har. Det kan altså give sig lidt, f.eks. når din baby bider i det. Det betyder, at hverken baby eller legetøj tager skade af, at der bliver gnavet lidt i det.

børn leger med trælegetøj

Et mere bæredygtigt valg

Det er ikke nogen hemmelighed, at vores forbrug af plastik slider på miljøet. Plastiklegetøj, der blot smides ud, når barnet er vokset fra det og ikke længere vil lege med det, er også en klimasynder.
Trælegetøj er derimod et mere bæredygtigt valg. Det er ofte økologisk, og så har det som regel et mere tidløst design som barnet ikke bliver hurtigt træt af. Legetøj i træ er ligeledes ofte mere robust end legetøj af plastik, så det kan holde mange år og f.eks. arves af yngre søskende, fætre eller kusiner.

Trælegetøj stimulerer dit barns fantasi

Plastiklegetøj med alverdens farver, knapper, lys og lyde kan godt gøre dit barns leg en smule fantasiløst. De får nemlig ikke muligheden for selv at finde på, hvilken lyd brandbilen, politibilen eller traktoren f.eks. laver.
Legetøj i træ er typisk mere alsidigt og kan indgå i mange forskellige lege. Det føles også tungere og mere robust for dit barn, hvilket stimulerer barnets sanser og får det til at bruge deres motorik.

Et hav af forskellige produkter

Når man tænker på trælegetøj, tænker man måske mest på klodser eller på simple togbaner. Men kan endda også tænke, at trælegetøj er mere kedeligt end plastiklegetøj.
Virkeligheden er dog helt en anden. I takt med at legetøj i træ er steget i popularitet, er der nemlig kommet et hav af forskellige produkter på markedet.
Der findes f.eks. legekøkkener med alverdens legemad i træ. Der findes også lægetasker, dukkehuse og aktivitetsstativer til de mindste i træ.
Der er masser af muligheder, når det kommer til legetøj af træ. Du vil helt sikkert kunne finde noget sjovt og spændende, dit barn vil blive rigtig glad for.