Trykluft fittings

Derfor bør du eje en kompressor med trykluft fittings

De fleste har en eller anden form for beholdning af værktøj – og måske maskiner i skuret eller udhuset. Nogle har mere end andre.  Ud over de mest relevante stykker værktøj, såsom skruetrækker, hammer, boremaskine osv., så er der også en maskine, som de fleste vil kunne få meget glæde af. Læs med videre og find ud af, hvorfor en kompressor er vigtig for netop dig, og hvordan den kan løse helt almindelige dagligdags problemer for dig.

Hvad er trykluft?

En kompressor arbejder med trykluft. Trykluft vil sige, at luft bliver komprimeret og presset ned i et lille rum. Derved opstår der et tryk inde i luftkammeret. Når du så åbner for ventilen, vil luften komme ud med en høj kraft. Dette kan vi drage nytte af med de mange forskellige trykluft fittings, som man kan få til en kompressor.

Hvad kan man bruge en kompressor med trykluft fittings til?

Når først du har prøvet at eje en kompressor vil du ikke kunne undvære den igen. Kompressoren med de rette trykluft fittings kan bruges til projekter såvel som dagligdags opgaver. En kompressor kan eksempelvis være rigtig handy, når du:

  • Skal have luft i børnenes cykler
  • Skal have luft i bildækkene
  • Vil have mål dæktryk
  • Trykluft værktøj
  • Sømpistol
  • Slagnøgle
  • Boremaskine
  • Sprøjtepistol

Det rette lufttryk i dækkene

Med en kompressor slipper du for at bruge tid og besvær med en cykelpumpe. På et øjeblik kan alle cykeldæk være pumpet op. Du slipper også for at skulle køre til en tankstation, for at få målt tryk eller fyldt luft i dækkene på bilen. Med en pumpepistol kan du hjemmefra få målt og fyldt det helt rigtige tryk i dækkene.

Trykluft værktøj

Desuden findes der rigtig mange trykluft fittings, der forvandler din kompressor om til et yderst effektivt stykke værktøj. Med kraft fra trykluft, kan kompressoren drive en sømpistol, så dit gør-det-selv projekt tager fart og bliver nemmere at fuldføre.

Skal du have skiftet dæk på bilen, har du måske prøvet at stå og bruge en vanvittig mængde kræfter på at få dækket skruet af. Samtidig ar du måske været i tvivl om, hvor vidt du har fået spændt dækket nok, når det skal på igen. Her kan der i værste fald opstå en farlig situation, hvis ikke dækket er påmonteret korrekt. Sådanne situationer kan undgås med en trykluftdrevet slagnøgle.

Skal du bore i meget hårde materialer, er en slagboremaskine ofte et godt valg. Med en kompressor kan du få tilført ekstra kraft til denne.

Mal med trykluft

Det er dog ikke kun værktøj og håndværker-projekter, en kompressor med trykluft fittings kan bruges til. Skal du have malet et større område, kan det være praktisk at kunne sprøjtemale. Dette skaber et meget ensartet udtryk, og du slipper for striber fra penslen. Desuden er det en metode, der går hurtigt og effektivt. Skald du have malet køkkenlåger, vil dette også være det bedste valg, da du derved opnår en glat og ensartet overflade, der ser professionel ud.