Skoleguider hjælper unge mennesker

17 Arriva-medarbejdere har meldt sig som mentorer for unge mennesker, der har brug for lidt vejledning i hverdagen. Af Martin Wex bragt i Arriva Update.

Unge mennesker i folkeskolens 6. til 9. klasse har indimellem brug for råd og vejledning fra en voksen for at få styr på hverdagen, men det er ikke altid, at de kan få den hjælp, de har brug for, hjemme hos deres forældre. Derfor er Skoleguiderne et nyt initiativ, der skal skabe et netværk af voksne, der kan fungere som mentorer for de unge. Skoleguiderne skal motivere de unge til at gennemføre folkeskolen og hjælpe dem på vej til en ungdomsuddannelse.

"Den unge får bedre styr på den sidste del af folkeskolen, og samfundet sparer milliarder, hvis de unge bliver bedre rustet til at gennemføre en ungdomsuddannelse," siger direktør Thit Aaris-Høeh fra Fonden for Socialt Ansvar, der står bag Skoleguiderne i samarbejde med Beskæftigelsesministeriet og Tuborgfondet

Arriva bakker op Indsatsen over for de unge er et projekt, som Arriva Danmark har valgt at bakke op om, og de første 17 Arrivamedarbejdere har allerede meldt sig som Skoleguider.

"Vi har valgt at bakke op om initiativet, fordi vi gerne vil gøre en forskel, og fordi vi er overbeviste om, at vores mange, mangfoldige medarbejdere kan være gode rollemodeller for unge mennesker, der mangler den sidste motivation til at tage en ungdomsuddannelse," siger Arrivas diversity manager Pernille Kiær, der selv har meldt sig som Skoleguide.

Som erhvervsguide skal man mødes med den unge cirka fire timer om måneden i et år. Skoleguiden får et mentorkursus inden det første møde, så man er klædt på til sin nye rolle.

"Som Skoleguide skal man være parat til at lytte til de unge og også være i stand til at give dem gode råd til, hvordan de kan komme videre i tilværelsen, men ellers kræver det ikke nogen særlige forudsætninger. Det er tværtimod vigtigt, at man er sig selv – og villig til at give noget af sig selv," siger Pernille Kiær og opfordrer alle i Arriva til at melde sig – uanset om man er mekaniker, kontormedarbejder, lokomotivfører eller noget helt fjerde.

Skræddersyet projekt

"Projektet er nærmest skræddersyet til os, fordi det er meget fleksibelt og kan passes ind i en travl hverdag. Vores medarbejdere får en positiv oplevelse ved at hjælpe et andet menneske, og de unge lærer Arriva at kende og vælger måske os, når de på et tidspunkt skal ud på arbejdsmarkedet. Vi har i dag en ret høj gennemsnitsalder i Arriva, og det ville være godt, hvis vi kunne tiltrække flere unge mennesker. Derfor forventer vi os rigtig meget af projektet."

178 medarbejdere fra 112 virksomheder har indtil videre meldt sig som Skoleguider.