Hvad kan vi lave?

På den her siden kan du finde inspiration til, hvad I kan lave sammen undervejs i forløbet og hvordan du på bedst mulige måde finder ind til energien hos den unge.

Anerkendende samtale

Når du sidder med den unge og skal have åbnet op for posen, så prøv at finde ind til energien hos den unge - hvad brænder han eller hun for? Den anerkendende samtaleform understreger over for de unge, at her er en, der er interesseret i, hvad de gerne vil. Ofte bliver de nysgerrige og begynder at åbne op.

I videoen nedenfor får du gode tips fra Leif Kongsgaard, udviklingschef i Væksthuset, til at få vendt negativ fokus til positiv fokus. Videoen varer 4 minutter, og længere nede på siden kan du finde mere inspiration og materiale.

Vi har skabt nogle billedkort og dertilhørende materiale som kan anvendes sammen for at skabe en god dialog om et vigtigt emne, på en lidt uformel måde.  Billedkortene kan downloades nederst på side. Her er en oversigt over de forskellige muligheder og indgangsvinkler:

Kast terningen

Få skabt en god dialog om et vigtigt emne eller lær mere om hinanden på en lidt uformel måde.

En snak om hvad som helst

Den unge understøttes i en samtale om ting, der fylder i hans/hendes liv, eller som han/hun har brug for at sætte fokus på.

En snak om fritidliv

Den unge får fokus på vigtigheden af et godt fritidsliv – og på, hvordan han/hun kan forme sit eget fritidsliv.

En snak om uddannelse

I kan tale om fordelene og ulemperne ved både at tage en uddannelse og at lade vær. Det kan skabe en god dialog om ønsker og muligheder.

En snak om job eller fritidsjob

Den unge får fokus på en positiv tilgang til sin egen hverdag, udvikling, uddannelse, fritid og relationer – og får mulighed for at udvikle dette fokus gennem samtalen.

En snak om det gode liv

Den unge får fokus på en positiv tilgang til sin egen hverdag, udvikling, uddannelse, fritid og relationer – og får mulighed for at udvikle dette fokus gennem samtalen.