Smartwatch

4 gode grunde til at få sig et smartwatch

En af de bedste beskrivelser af en smartwatch er, at det ikke kun er et ur, men er nærmest ligesom en minicomputer. Mens konceptet er blevet leget rundt med siden 70’erne, er det først inden for de seneste få år, at det virkelig har slået til. Ikke uden grund for de har mange anvendelser, og steder som mysmartwatch.dk præsenterer et stort udvalg med hver sine fordele. Vi vil her udforske 4 af de bedste grunde til, hvorfor en smartwatch kan være så nyttige.

1. Notifikationer er nyttige – specielt udendørs

Bevæger man sig rundt i sit hjem, kan der være begrænset nytte ud af en smartwatch, da man blot kan tage et kig på uret på sin computer. Men på farten kan det være et yderst nyttigt redskab.

Det er sikkert at antage, at en hvilken som helst aktiv bruger af en smartphone modtager dusinvis af notifikationer hver dag, hvis ikke hundreder. Den interessante ting ved det er dog, at ikke enhver notifikation kræver handling. Vi anerkender den og fortsætter med vores liv. At hive sin smartphone frem af lommen ved hver vibration kan være noget irriterende, så muligheden for hurtigt at se dem på sin smartwatch er uvurderlig. For eksempel hvis din pakke lige er blevet leveret til pakkehuset, kan du let se det uden yderligere handling.

Det er også nyttigt til, når du får en e-mail, du er ligeglad med. Da kan du blot swipe til højre og arkivere den.

2. Det er lettere at holde øje med navigations retningslinjer

Befinder du dig i en fremmed by eller blot et sted, du aldrig har været før, er det nyttigt med en GPS til at vise vejen til din destination. Er du til fods, kender du sikkert til besværlighederne ved konstant at hive din smartphone op af lommen for at tjekke, hvorvidt du er på den rette kurs. Eller endnu værre når du er på cykel og bliver nødt til at stoppe op konstant for at tjekke og ellers håbe på, at du fortolker din GPS’ kommandoer korrekt. I begge tilfælde er det markant lettere at benytte sig af en smartwatch.

3. De er fantastiske til dagligdagens sysler

Der er mange almene dagligdags situationer, der kan gøres lettere med en smartwatch. Tag sådan noget som at indstille påmindelser når som helst via en stemmekommando. Eller når du modtager en besked, der ikke kræver mere end et enkelt ord som svar. Til madlavningen kan du derudover bruge den som en timer eller stopur.

4. De har masser af fitness relaterede funktioner

Mange smartwatches kommer med den nødvendige hardware til at kunne udføre funktioner relateret til fitness tracking såsom en bevægelsessensor og pulsmåler. Takket være deres fremragende interface kan de derved holde bedre øje med dit fitnessniveau end mange dedikerede fitness trackere.

Letheden ved at måle kan forøge motivationen til at bevæge sig – særligt givet apps som Google Fit, hvor du kan sætte daglige motionsmål og presse dig selv til at opnå dem. Som en yderligere bonus, er mange også udstyret med Bluetooth, sådan at du ikke behøver at slæbe telefonen med på løbetur!